Gebruik je mobieltje nog een jaar langer en kies voor sim only

smartphoneHet is natuurlijk heel verleidelijk om iedere keer het nieuwste model smartphone aan te schaffen als deze uitkomt. Nieuwe telefoons zijn sneller, hebben nieuwe functionaliteiten en je bent natuurlijk helemaal cool als je het laatste model in je bezit hebt. Nu zijn er steeds meer verschillende sim only-abonnementen beschikbaar bij diverse providers. De prijzen zijn echt super laag!

Maar je betaald er ook flinke bedragen voor. Een losse smartphone aanschaffen kan je zomaar 500 – 1000 euro kosten. Vaak wordt dit dan ook in combinatie met een abonnement afgesloten. Je betaald dan een vast bedrag per maand voor het abonnement en een soort lening voor de telefoon. Natuurlijk heel erg leuk, maar is het wel een flink bedrag wat je betaald. Als je nog een jaartje (of misschien wel 2) met je huidige telefoon zou doen en over zou stappen naar Sim Only, zou je dat veel geld schelen. Kies bijvoorbeeld voor een provider als Hollandsnieuwe, je betaald dan echt een heel erg laag bedrag. Maar je maakt nog altijd gebruik van het betrouwbare Vodafone netwerk.

Sim only, wat is dat?

De naam zegt het eigenlijk al, het betreft enkel een sim kaart. In feite is dit een manier om te zeggen dat je alleen voor het abonnement betaald wat bestaat uit belminuten en data. De telefoon zul je zelf moeten uitkiezen en moeten aanschaffen. Maar je kunt ook je huidige model gewoon blijven gebruiken, mits deze geen simlock heeft. Dat is een beveiliging vanuit de provider dat er enkel sim kaarten van die provider in kunnen. Bij abonnement telefoons, is dit meestal niet het geval en kun je zonder problemen overstappen naar een sim only abonnement.