Starten als ondernemer met een winkel

ondernemerHet merendeel van mensen droomt op een moment in hun leven van het ondernemerschap. Werken voor een baas kan frustrerend zijn en mensen denken dan hoe het zal zijn om het voortaan helemaal zelf voor het zeggen te hebben. Als je actie op je dromen durft te ondernemen, dan heb je alvast een van de vereiste eigenschappen om te slagen.

Een idee waar veel mensen mee opkomen is starten als ondernemer met een winkel. Het lijkt immers zo makkelijk om een winkel te openen. Je moet producten hebben die mensen graag willen kopen en waar je een goede winstmarge op kan maken. Een winkelpand is niet zo moeilijk te vinden en kan met een beetje onderhandelen voor een aantrekkelijke prijs gehuurd worden. Daarnaast kun je Narrowcasting schermen aanschaffen om klanten te laten kopen.

Bij starten komt meer kijken dan je denkt

De reden dat een winkelpand niet moeilijk te vinden is en tegen een aantrekkelijke prijs te huur is, komt doordat veel mensen die een winkel starten na een jaar al geen ondernemer meer zijn. Bij starten als ondernemer komt namelijk meer kijken dan je denkt. We hebben het dan nog niet eens over het bijhouden van een boekhouding waarin je de omzet en kosten bij moet houden. Dit is echter ook een onderdeel van het ondernemen waar velen de fout mee ingaan. Sommige starters komen echter niet eens voorbij het punt dat voldoende omzet wordt gemaakt om te overleven.

Eerst vooruit plannen en dan ondernemen

ondernemersplanAls je wilt starten als ondernemer met een winkel, dan is het belangrijk om eerst een goed plan op te stellen. Je weet zodoende precies wat je te doen staat om van je winkel een succes te maken. Een goede regel is eerst vooruit plannen en dan ondernemen.

Maak een marketingplan waarin je beschrijft hoe je mensen gaat bereiken en hen naar het winkelpand kunt krijgen. Simpelweg een winkelpand op een locatie kopen met veel voetverkeer is niet voldoende om genoeg mensen zover te krijgen om binnen te komen kijken. Maak een plan voor de inrichting van de winkel. Je moet hier over nadenken zodat je mensen die in de winkel rondlopen zoveel mogelijk producten laat kopen.