Steeds vaker kiest men voor een krant

Het is best wel logisch dat enkele jaren geleden veel kranten zoals bijvoorbeeld de Volkskrant, hun leden zagen teruglopen. Veel nieuws wordt via het internet geconsumeerd. En de kranten hebben vaak ook hun eigen website waar ze gratis het nieuws op delen.

krant in de busVeel mensen die een abonnement hadden, zeiden dat op om de kosten te besparen en omdat er soms een krant helemaal niet meer noodzakelijk was. Toch lijkt hier nu zachtjes aan weer wat verandering in te gaan komen. Mensen waarderen toch de krant wel heel erg. Ook is het lezen van het nieuws via het internet niet altijd even betrouwbaar. Zo is er bijvoorbeeld op Facebook vaak veel nep nieuws te lezen, dat zal bij een krant niet zo snel gebeuren.

De kranten doen uiteraard ook hun best om zoveel mogelijk leden of abonnees te verkrijgen. Vaak zijn er acties met leuke gadgets die men gratis krijgt bij het afsluiten van een abonnement. Bijvoorbeeld een DVD box met een aantal zeer spannende films, of zelf diverse gadgets zoals een mobiele telefoon of een tablet. De kranten hebben vaak ook een digitale versie die via het internet kan worden bekeken door abonnees. Daar is een tablet natuurlijk ook erg handig voor!